Articole

Să înveți să gândești
Școala elementară Montessori (școlari de la 6 la 12 ani)

Primii ani de școală Montessori (de la 6 la 12 ani) oferă oportunități unice pentru dezvoltarea copilului, dezvoltare ale cărei baze au fost clădite în anii de grădiniță. Copilul intră într-o perioadă nouă a vieții sale; acest copil creativ, plin de imaginație, prietenos are nevoie de un mediu pregătit și de un traseu vast și variat de studiu, care să spijine independența și potențialul care încep să înflorească acum.

Programul de școală elementară Montessori, pentru copii cu vârste între 6 și 12 ani, este gândit și elaborat astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor pe care le au copiii în această perioadă de dezvoltare. Această experiență școlară le va forma nu doar cunoștințele și abilitățile, ci și atitudinea față de învățare pentru tot restul vieții.

Clasele elementare AMI Montessori din toată lumea au în comun următoarele caracteristici: 

Citește articolul integral >>


Descarca articolul în format .pdf

Importanța Marilor Povești în anii de școală Montessori
(de la 6 la 12 ani)

După vârsta de 6 ani, copiii învață cel mai bine prin exersarea minții raționale și a imaginației, două caracteristici de bază ale perioadei între 6 și 12 ani.

Datorită minții raționale care se dezvoltă acum, copiii vor să știe de ce și cum se întâmplă lucrurile. Sunt fascinați de tot ce este extraordinar, impresionant și măreț. În anii de școală, copiii petrec în mod natural mult timp lucrând împreună, în grup. Lucrul în grup este esențial pentru dezvoltarea minții raționale, întrucât discuțiile și ideile care se dezbat astfel favorizează dezvoltarea minții raționale. La această vârstă, copiii își folosesc imaginația pentru a reconstrui imagini, locuri și evenimente la care nu pot ajunge în mod fizic. Imaginația poate traversa spațiul infinit, dar și timpuri trecute și viitoare. Putem merge înapoi în diferite perioade și putem vizualiza cu ajutorul ei cum arată Pamântul în trecut și cum va arăta în viitor.

Folosirea imaginației este de importanță vitală în timpul anilor de școală.

Citește articolul integral >>