Școli

Montessori autentic

În România se deschid tot mai multe grădinițe și școli Montessori.

Surprinzător sau nu, numele Montessori nu este protejat de copyrigh și nu este marcă înregistrată. Prin urmare, oricine deschide o școală sau grădiniță poate să o denumească "Montessori", chiar și atunci când știe foarte puține sau aproape deloc despre metoda Montessori.

Există școli Montessori peste tot în lume și probabil de aceea s-a format ideea greșită că această denumire face parte dintr-un lanț internațional, că există o insituție centrală care acordă francize. În realitate, fiecare școală este independentă. '

Nu există o autoritate centrală care să acrediteze grădinițele și școlile Montessori. Garantul calității principiilor Montessori este Asociația Montessori Internationale (AMI), fondată în 1929 de către Dr Maria Montessori. AMI este o comunitate globală care continuă să protejeze integritatea muncii depuse de Maria Montessori.

În România, ADEMR este singura instituție afiliată la AMI. Singurul centru de formare din România acreditat de AMI si de ADEMR este Institutul Montessori Bucuresti.